Zgjedhjet në Maqedoni: Rezultatet e para dalin në orën 21:00

Vendvotimet janë mbyllur rreth orës 19:00 dhe të drejtën e votës e kanë shfrytëzuar mbi 60 për qind të qytetarëve.

Votimi në radhët e shqiptarëve në Maqedonisë ishte në një mas më të vogël. Njoftohet se diku rreth 50 për qind kanë dalur në votime.

Rezultate e para të zgjedhjeve pritet të dihen vetëm pas dy orësh, diku rreth orës 21:00.

Këto zgjedhje janë të parakohshme për shkak të krizës që e kaploi vendin.

Shqiptarët me dy partitë e tyre më të mëdha, Bashkimin Demokratik për Integrim të Ali Ahmetit dhe Partinë Demokratike Shqiptare të Menduh Thaçit, janë një faktor i rëndësishëm në këto zgjedhje.

Varësisht nga zgjedhjet është thënë se do të definohet edhe rruga politike e shtetërore e Maqedonisë dhe popullit divers të këtij shteti.