Tetë pacientë me koronavirus në oksigjenoterapi, të tjerët në gjendje stabile

Derisa në Kosovë deri në këto momente 63 persona kanë rezultuar pozitivë me pandeminë COVID-19, gjendja e 28 pacientëve të cilën ndodhen në Klinikën Infektive është stabile.

Këtë e ka konfirmuar drejtoresha e Klinikës Infektive, Lindita Ajazaj-Berisha e cila tha se gjendja e pacientëve për momentin është stabile, derisa 8 prej tyre kanë nevojë edhe për oksigjen.

Deri në këto momente nga Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik janë testuar gjithsej 732 mostra të dyshimta në virusin COVID-19, dhe prej tyre, gjithsej gjashtëdhjetë e tre (63) raste kanë rezultuar pozitive, me një rast të vdekjes i një të moshuari 82 vjeç.

Drejtoresha e kësaj klinike theksoi se pacientët që po trajtohen në këtë klinik janë të moshave të ndryshme.

“Për momentin në Klinikën infektive i kemi 28 pacientë të cilët janë të konfirmuar me COVID pozitiv prej tyre 20 janë në gjendje stabile, kurse 8 raste janë raste të cilat kanë nevojë për oksigjenoterapi. Gjendja e pacientëve për momentin është stabile, vazhdimisht janë duke u përcjell nga ekipet mjekësore në repartet e izolomit. I gjithë stafi i Klinikës Infektive duke filluar nga mjekët, infermierët, higjienistët, kuzhinierët dhe gjithë stafi shoqërues është në gjendje gatishmërie. Dhe të gjithë jemi në shërbim të qytetarëve për 24 orë. Për momentit fal angazhimit të drejtorisë të Shërbimit Spitalor dhe Ministrisë së Shëndetësisë situate është stabile nuk ka nevojë për panik.. 02’39. Moshat janë të ndryshme ka edhe mosha të reja 20 deri 30 vjeç, ka edhe mosha të vjetra kështu që janë të gjitha moshat e përfshira në Klinikën Infektive prej pacientëve që janë të trajtuar”, theksoi ajo.

Drejtoresha Ajazaj-Berisha tha se vazhdimisht kjo Klinikë është pajisur me terapitë e nevojshme që duhen për trajtimin e këtyre pacientëve.

Ajo theksoi se si Klinik Infektive janë të furnizuar edhe me pajisjet mbrojtëse të nevojshme për stafin mjekësor që janë vija e parë e frontit karshi kësaj pandemie.