Të ushqyerit emocional mësohet, nuk është i trashëguar

Fëmijët të cilët hanë më shumë apo më pak kur janë të stresuar apo nevrik, në gjë të tillë e kanë mësuar gjatë jetës dhe nuk e kanë të trashëguar.

Një studim i ri i realizuar nga University College në Londër ka gjetur se ambienti brenda shtëpisë është shkaktari kryesor i të ushqyerit emocional.

E kjo varet nga sjellja e prindërve, këtu duke përfshirë edhe rastet kur ju ofrojnë ushqim fëmijëve kur janë nevrike për t’i qetësuar ata.

Megjithatë sipas organizatës për çrregullimet në të ushqyer Beat, prindërit nuk mund të fajësohet për problemet me ushqim tek fëmijët.

Të ushqyerit emocional, është një formë për t’u ndjerë mirë. Në vend se të gjejnë forma pozitive për të rregulluar emocionet, këta persona konsumojnë ushqim.