Sulm kibernetik në rrjetin e transportit të San Francisco-s

Merret nën kontroll pas një sulmi kibernetik sistemi kompjuterik i cili kontrollon rrjetin e transportit publik të bashkisë së San Francisco-s në SHBA, raporton Anadolu Agency (AA).

Sipas lajmit të BBC-së theksohet se pas sulmit kibernetik të kryer ditën e diel kanë dalë jashtë kontrollit të gjithë kompjuterët e rrjetit ku janë të lidhur të gjithë udhëtimet e autobusëve, trenave dhe tramvajeve.

Autoritetet që janë përpjekur të hyjnë në sistem janë përballur me mesazhin e lënë në ekrane nga hakerat e kompjuterëve “sistemi juaj është marrë nën kontroll, të gjitha të dhënat janë koduar”.