Sukses në Francë, 1.4 milion nxënës kthehen në shkollë me maska sigurie!

Qeveria e Emmanuel Macron ra dakord për hapjen e shkollave. Deri më tani Franca po korr sukses me rregullat e ndërmarra për nxënësit që janë rikthyer në shkollë, në mënyrë që ata të mos infektohen.

Ky sukses tashmë po shihet nga vende e tjera të botës, si Mbretëria e Bashkuar ku Qeveria është në një betejë të plotfuqishme me sindikatat mësimore për rihapjen shkolla në Angli më 1 qershor.

Dhe në të gjithë 20 shtetet e BE-së ku shkollat janë të hapura, nuk ka pasur goditje të virusit. Ekspertët thonë se ekziston vetëm një rrezik i vogël për mësuesit, fëmijët dhe familjet e tyre./tch