Studimi: Vaksina për fruth mund ta mposht koronavirusin

Vaksina MMR e përdorur kundër fruthit, shytave dhe rubeolës mund të ndihmojë organizmin të luftojë koronavirusin, nëpërmjet përforcimit të sistemit imunitar.

Sipas ekspertëve amerikanë, vaksinat përforcuese duhet t’u jepen për personave me probleme shëndetësore, transmeton lajmi.net.

Hulumtimet kanë treguar që ndalon inflamacionin e rëndë, ose sepsë n- pa paraqitur ndonjë rrezik të efekteve anësore.

“Vaksinimi me MMR mund të jetë veçanërisht i dobishëm për punonjësit e kujdesit shëndetësor që lehtë mund të ekspozohen ndaj COVID-19′, tha autori i studimit, Paul Fidel, njëherësh edhe imunolog nga Universiteti Shtetëror i Luizianës në SHBA.

Ngjarjet e fundit kanë dhënë indikacione se hipoteza mund të jetë e zbatueshme në praktikë, tha Dr Fidel.

Për më tepër, të dhënat epidemiologjike më herët zbuluar një lidhje midis zonave që u jepet vaksina MMR dhe uljes së nivelit të vdekjeve të COVID-19.