Stërvitjet mbajnë trurin tuaj të shëndetshëm

Ushtrimi i rregullt nuk është vetëm i mirë për belin tuaj – ajo gjithashtu mban të freskët edhe trurin tuaj.

Kjo është sipas një studimi të ri nga Institutet Kombëtare të Shëndetësisë, ku gjetën se ecja një herë në ditë ka një efekt transformues në shëndetin e njohurisë.

Në ekzaminimin e minjve, kërkuesit gjetën se vetëm një javë vraponte në një rrotë për të parë një ndryshim.

Ata që vraponin kishin shumë më tepër neurone të reja (lidhjet e trurit) sesa ato që nuk kishin, duke i bërë më të ashpër reagimet e tyre dhe kujtesën e tyre më të mirë.

Ekspertët thonë se gjetjet duhet të jenë një flamur i kuq për armiqtë e gjimnasteve: ndërsa mund të prisni derisa të shkrini dhjamin, ju ndoshta duhet të konsideroni përfitimet e heshtura të një stërvitjeje./Mesazhi/