Specialja mund t’i nisë arrestimet nga sot

Dhomat e Specializuara janë funksionalizuar plotësisht të mërkurën, shkruan sot Koha Ditore.

Nga kjo ditë, ato janë në gjendje të marrin parashtrime dhe të nisin procedurat gjyqësore, ndërsa Zyra e Prokurorit të Specializuar mund të paraqesë akuzat, në mënyrë që të shqyrtohen nga gjykatësit.

Është krijuar kjo rrethanë, pasi pikërisht të mërkurën ka hyrë në fuqi Rregullorja e procedurës dhe e provave, pa të cilin dokument nuk konsideroheshin të funksionalizuara plotësisht Dhomat e Specializuara.

Në Dhomat e Specializuara nuk kanë treguar nëse pranë këtij institucioni janë paraqitur aktakuzat e para, menjëherë pas funksionalizimit të plotë