Sony zbulon kontrollerin e ri të PlayStation 5

Sony ka dhënë një vështrim të thellë në PlayStation 5 duke zbuluar kontrollerin që do të vijë me të.

Kompania thotë se kontrollori, i quajtur DualSense, po hyn në fazat e tij të fundit të projektimit. Nëse jeni mësuar me paraardhësin e ardhshëm të modelit, DualShock 4, atëherë jeni me fat.

Sony thotë se DualSense do të ruajë ‘pjesën më të madhe të asaj që lojtarët e duan për DualShock 4 të paprekur, ndërsa gjithashtu shtojnë funksionalitetin e ri dhe rafinimin e dizajnit’.

Në një deklaratë, kompania shkroi: “Bazuar në diskutimet tona me projektuesit, ne arritëm në përfundimin se sensi i prekjes brenda lojës, shumë si audio, nuk ka qenë një fokus i madh për shumë lojëra”.

”Kemi pasur një mundësi të shkëlqyeshme me PS5 të inovojmë duke u ofruar krijuesve të lojërave mundësinë për të eksploruar sesi mund ta lartësojnë ndjenjën e lojës përmes kontrolluesit tonë të ri”.