Rojet bregdetare turke shpëtojnë 40 azilkërkues

Rojet bregdetare turke kanë shpëtuar 40 azilkërkues, përfshirë gra dhe fëmijë, të cilët përsëri u shtynë nga autoritetet bregdetare greke në ujërat turke të bregut të Egjeut, raporton Anadolu Agency (AA).

Një ekip i rojes bregdetare u dërgua në zonë pasi azilkërkuesit kërkuan ndihmë në rrethin Marmaris të Muğlas, tha një burimi i sigurisë i cili kërkoi të mos emërohej për shkak të kufizimeve për të folur në media.

Pasi arritën brigjet turke, ato u transferuan në zyrën e migracionit.

Turqia ka qenë një pikë kryesore tranziti për azilkërkuesit që duan të kalojnë në Evropë për të filluar jetë të re, veçanërisht ata që ikin nga lufta dhe persekutimi.

Në fillim të këtij viti, Turqia hapi portat e saj për migrantët e parregullt, duke akuzuar Bashkimin Evropian (BE) për dështimin e mbajtjes së premtimit nën marrëveshjen për migrantët të vitit 2016.

Turqia strehon gati 4 milionë sirianë, më shumë se çdo vend tjetër në botë.