Prokurorja kundërshton lirimin e Gucatit, thotë se ai mund të publikojë sërish dosje

Prokurorja e Speciales në rastin kundër Hysni Gucatit, Valeria Bolici ka kundërshtuar kërkesën për lirimin me kusht të kreut të veteranëve.

Në seancën e sotme, prokurorja Bolici tha se nëse Gucati lirohet, ekziston rreziku se ai mund ta përsëris veprën penale, shkruan lajmi.net.

Këto deklarata ajo i bazoi në faktin se Gucati sipas saj kishte deklaruar se nëse i vijnë dosje të tjera, ato do t’i publikojë, shkruan lajmi.net.

“Paraburgimi  mbetet i nevojshëm sepse nuk ka rrethana të reja që mund të ndikojnë në gjetjet që janë dhënë në aktakuzë. Për aq kohë që kemi të njëjtat kushte nga momenti i arrestimit. Që prej lëshimit të fletë-arrestimit, Gucati është njoftuar për veprat penale. Mbi të gjitha, në disa deklarata, Gucati ka konfirmuar se do të bëj publike informacione që mund t’i vijnë  e që kanë të bëjnë mbi fushën e kësaj gjykate”,  ka thënë prokurorja Bolici.

Sipas saj, arrestimi ka qenë mënyra e vetme e ndaljes së Gucatit.

“Gucati ka bërë deklarata të tilla deri në ditën e arrestimit dhe si rezultat ekziston rreziku i përsëritjes së veprës penale, dhe kjo tendencë është ndaluar vetëm përmes arrestimit. Zyra e Prokurorit mendon që nëse Gucati lirohet, do ta përsëris veprën penale me të njëjtën mbështetje. Zyra jonë është e mendimit që kushtet që janë parashtruar nga mbrojtësi i zotit Gucati janë të pabindshme për lirimin e tij”, ka thënë ajo.