Petar Petkoviqit i refuzohet kërkesa për ta vizituar Kosovën

Meliza Haradinaj-Stublla ka bërë të ditur se iu është ndaluar hyrja në Kosovë zyrtarit serb, Petar Petkoviq.

Ministrja në detyrë e Punëve të Jashtme, Meliza Haradinaj-Stublla ka bërë të ditur se iu është ndaluar hyrja në Kosovë zyrtarit serb, Petar Petkoviq, raporton lajmi.net.

Në një shkrim në Facebook, Haradinaj ka bërë të ditur se MPJD i ka refuzuar të njëjtit kërkesën.Postimi i plotë: Pas interesimit të medieve, njoftoj opinionin publik se edhe sonte MPJD ka refuzuar kërkesën e zyrtarit serb Petar Petkoviq (i ashtuquajtur ‘drejtor në zyrë për Kosovën’) për vizitë në Republikën e Kosovës.
Përderisa Serbia vazhdon të sillet në mënyrë destruktive,
➖Duke vazhduar shkeljet e maltretimet me arrestime arbitrare e mbajtje ilegale të qytetarëve të Kosovës (i fundit javën e kaluar!);
➖Duke përdorur rrugë të paligjshme dhe klandestine për të futur ‘vaksina’ të dyshimta në Kosovë me qëllim rrezikimin e sigurisë shtetërore dhe shëndetit publik;
➖Duke tentuar rikthimin e fushatës kundër shtetësisë së Kosovës – së fundmi duke i kërkuar Katarit që ‘të mos lobojë për Kosovën’ duke shkelur në mënyrë flagrante marrëveshjet e Washingtonit e të Brukselit;
➖Duke rritur provokimet, kërcënimet, sjelljet e ulëta, dhe lojërat e ndyra që po sjellin pasiguri dhe destabilizim në rajon e më gjerë!
Andaj, le të qëndrojnë larg Kosovës!