Obama: Marihuana duhet të legalizohet

Presidenti amerikan Barak Obama, në një intervistë është shprehur se është pro legalizimit të marihuanës.

Obama tha se kjo drogë duhet të trajtohet si çështje e shëndetit publik, njëjtë si duhani apo alkooli, dhe se ka ardhur koha për legalizimin e saj.

Obama e asyetoi qëndrimin e tij, duke thënë se ky hap do të dekurajonte qytetarët për abuzim me substanca narkotike.

Megjithatë, Obama premtoi se do të kontriboj për këtë cështje pasi të largohet nga posti i presidentit, kur edhe do t’ia liroj zyrën ovale presidentit të sapozgjedhur Donald Trump.