Nënpresidenti turk: Nga BE-ja presim drejtësi

Nënpresidenti turk Oktay: Nga BE-ja presim drejtësi. Në kuadër të kësaj drejtësie, askush të mos presë që Turqia të bëjë hap mbrapa.

Nënpresidenti Oktay: Cilido qoftë çmimi, Turqia do t’i mbrojë të drejtat e saj në çdo metër katror të saj në Mesdheun Lindor.

Oktay: E papranueshme që Greqia kërkon t’i zgjerojë ujërat territorialë me 12 milje. Nëse kjo nuk është shkas lufte, çfarë është?

Oktay: Fatkeqësisht, Evropa, lëre që nuk është në anën e Turqisë dhe interesave tona, por nuk mbajmë mend të mos ketë reaguar.