Ministria e Shëndetësisë jep lajmin e madh për klubet: Nga sot mund të fillojnë stërvitjet në grupe

Më në fund ka ardhur drita e gjelbër për klubet kosovare që të fillojnë stërvitjet.

Ka qenë Ministria e Shëndetësisë që i ka dhënë leje të gjitha klubeve të futbollit në Kosovë që të fillojnë stërvitjet në grupe.

Nga dita e sotme data 18 maj deri më 1 qershor klubet janë të lejuara të kryejnë vetëm stërvitje, ndërsa kampionati parashihet të rifillojë në fazën e tretë, nga 2 qershori.

Zëdhënësi i Ministrisë së Shëndetësisë, Faik Hoti ka qenë ai që ka njoftuar për lejen që kjo ministri ia ka dhënë FFK-së, përkatësisht klubeve.

“Me që IKSHPK dhe Zyra e OBSh-së në Kosovë kanë konstatuar se situata epidemiologjike në Kosovë konsiderohet me risk të reduktuar krahasuar me situatën paraprake, Ministria e Shëndetësisë ke lejuar mbajtjen e aktiviteteve stërvitore për Federatën e Futbollit të Kosovës, përkatësisht për klubet futbollistike në vend”.

“Këto aktivitete do të zhvillohen në pajtueshmëri me Udhëzimin për procesin stërvitor të dakorduar midis FFK-së, MSH-së e IKSHPK-së dhe duke respektuar edhe Udhëzuesin e Përkohshëm për aplikimin e masave për parandalimin dhe luftimin e COVID-19”.

“Prej periudhës 18 maj deri më 1 qershor, në pajtim me këta udhëzues, klubet e futbollit do të mund të zhvillojnë vetëm aktivitete stërvitore, për të qenë gati që ndeshjet t’i zhvillojnë në qershor, në varësi të situatës epidemiologjike”.

“Gjatë zhvillimit të aktiviteteve stërvitore, pjesëmarrësit në to duhet t’i zbatojnë masat mbrojtëse, të ruajnë distancën fizike dhe të mbajnë higjienën sipas kushteve të përcaktuara në Udhëzues”.

“FFK do ta ndaj udhëzuesin me klubet futbollistike dhe do t’u jap atyre instruksione shtesë lidhur me mbarëvajtjen e stërvitjeve”, ka shkruar Hoti.