Lojërat Olimpike drejt shtyrjes, sot konfirmohet gjithçka

Mandatory Credit: Photo by Aflo/Shutterstock (10346040b) The Olympic Rings adorn an event square which opens at Tokyo's Nihonbashi to mark just one year to the start of the 2020 Tokyo Olympics and Paralympics. Tokyo Olympic Games One Year to Go, Japan - 24 Jul 2019

Një njoftim pritet të dalë në orët e ardhshme të konfirmojnë se Lojërat Olimpike të këtij viti do të shtyhen pas shpërthimit të koronavirusit.

Kjo pritet të konfirmohet në takimin telefonik që do të mbahet më vonë këtë mëngjes midis kryeministrit japonez, Shinzo Abe, dhe Komiteti Olimpik Ndërkombëtar, transmeton lajmi.net.

Kryetari i Shoqatës Olimpike Britanike, Hugh Robertson ka thënë për Sky Sports News: “Nëse virusi vazhdon siç parashikohet nga qeveria, nuk mendoj se ka ndonjë mënyrë se si të mund të dërgojmë një ekip”.

Dje, Kanada dhe Australia u bën dy shtetet e para që bojkotuan Lojëra Olimpike Tokio 2020.