Kuvendi konfirmon 61 votat për Qeverinë Hoti

Kuvendi i Kosovës ka hequr dilemat e ngritura nga mediat dhe shoqëria civile për votat e Qeverisë Hoti.

 Kuvendi thotë se bazuar në praktikën e deritashme të Kuvendit, votimi për zgjedhjen e kryetarit të Kuvendit, të nënkryetarëve të Kuvendit dhe të qeverisë, bëhet me dorë.

 Rrjedhimisht, Kuvendi nuk ka mbajtur as nuk mban evidencë me emra të deputetëve, të cilët marrin pjesë në këto votime.

 Megjithatë, për shkak të interesimit të madh të mediave dhe kohës së gjatë deri në nxjerrjen e transkriptit, po pasqyrojmë rezultatet e votimit në seancën e sotme të jashtëzakonshme (03. 06. 2020), për zgjedhjen e Qeverisë së Republikës së Kosovës, sipas grupeve parlamentare:

 GP i LDK-së: prezentë 26 deputetë, munguan: Vjosa Osmani dhe Haxhi Avdyli

Votimi: 25 për, 1 abstenim

 GP i PDK-së prezentë: 24 deputetë

Votimi: 24 kundër

 GP i AAK-së: prezentë 13 deputetë

Votimi: 12 për (deputetja Donika Kadaj-Bujupi e ka liruar sallën në kohën e votimit)

 GP NISMA + AKR: prezentë 6 deputetë 6 për

 GP i Listës serbe: prezentë 10 deputetë

Votimi: 10 për

 Minoritetet jo serbe: prezentë 8 deputetë. Munguan: Zikreta Aliti dhe Elbert Krasniqi

Votimi: 8 për