Këto janë masat e reja të Qeverisë pas rritjes së numrit të rasteve me COVID-19

Kryeministri i Kosovës, Avullah Hoti përmes një postimi të bërë në FB ka njoftuar se qeveria ka marrë disa vendime për shkak të rritjes së numrit të të infektuarve me COVID-19.

Ky është postimi i plotë:


#COVID19 – NJOFTIM!

Për shkak të rritjes së numrit të infektuarve me #COVID19 
, sot kemi filluar kthimin e disa prej masave! Varësisht nga rezultatet, do të vazhdojmë marrjen e masave të reja në kuadër të Komitetit për koordinimin dhe vlerësimin e situatës emergjente me COVID19.


 Institucionet e Kosovës duhet të punojnë vetëm me staf esencial;

 Do të mbyllen sektorët në të cilët ka raste të paraqitura me infeksion;

 Duhet të ketë kontrolle rigoroze për të infektuarit, që të mbahen në izolim 2-javor;

 Inspektorati sanitar duhet të marrë masa në përputhje me ligjin!

Situata është nën kontroll, por e brishtë, prandaj jemi të obliguar që gjatë gjithë kohës të mbajmë maska, të mbajmë distancën sociale dhe higjienën personale!