Kadare nuk e fiton as këtë vit, Nobeli për Letërsi i shkon…

Ismail Kadare nuk ka arritur ta fitojë as këtë vit Çmimin Nobel në Letërsi, edhe pse ai ishte një nga emrat më të lakuar për të qenë fitues.

Fitues është shpallur britaniku Kazuo Ishiguro.

Novelisti me origjinë nga Japonia lindi në Nagasaki në vitin 1964 dhe u vendos në Britani kur ishte vetëm 5 vjeç.

Vepra e tij që karakterizohet nga një forcë e madhe emocionale, njoftoi Akademia Suedeze.