Hapen xhamitë e Kosovës

Xhamitë e Kosovës hape sot. Këtë vendim e ka marrë myftiu i Kosovës, Naim Tërnava.

“Sot hapen Xhamitë

Me rekomandim të Myftiut te Kosoves,që nga sot i kthehemi normalitetit të faljës së namazeve ditore  dhe te xhumase me xhemat në xhamitë tona.

Përdore maskën

Respekto distancën sociale

Merr abdest më shpesh

Elhamdu Lil-lahi Rabbil Alemin”, ka lajmëruar Hoxhë Husamedin Abazi, imam në xhaminë “Hasan Beg” në Prishtinë.

Xhamitë u mbyllen Natën e Kurban Bajramit, ndërsa myftiu Tërnava kishte thënë se pezullimi i riteve fetare do të zgjatë deri më 10 gusht.