Erdoğan: Zbulimi i Turqisë në Detin e Zi shënon fillimin e lajmeve të mira të ardhshme nga Mesdheu

Presidenti turk, Recep Tayyip Erdoğan, ka deklaruar se zbulimi i Turqisë për rezervat e gazit natyror në Detin e Zi shënon fillimin e lajmeve të mira të ardhshme nga Mesdheu, raporton Anadolu Agency (AA).

Paralajmërimin e Navtex-it të Greqisë, Erdoğan e quajti “veprim të prishur” që rrezikon sigurinë bregdetare dhe lundruese të të gjitha anijeve në rajon.

“Nga tani e tutje, Greqia do të jetë përgjegjëse për të gjitha konfliktet në rajon dhe do të jetë në disavantazh”, tha presidenti turk.