Dramë në Filipine, ish-punonjësi i armatosur mban peng 30 persona brenda qendrës tregtare

Një ish-roje sigurie i shkarkuar së fundmi nga puna, i ka dhënë fund pengmarrjes dramatike të rreth 30 personave në zyrat e personelit të qendrës tregtare në Manila.

Pas rrethimit të qendrës nga ushtria e policia i dyshuari u lejua të flasë me mediat dhe autoritetet për të shprehur shqetësimet e tij duke u ankuar për korrupsion te eprorët, para se të kapej nga policia, pas disa ore tensionesh ne qender te kryeqytetit.

Policia tha se i dyshuari kishte qëlluar një roje sigurie gjatë hyrjes në kompleks, para se të ngjitej në katin e dytë ku mori disa dhjetra pengje, kryesisht punonjës të kompleksit, të cilët i futi në një zyrë./tch