Deputeti i VV-së: Kualiteti i arsimit në Kosovë ka prekur fundin, e dikush ka zgjedh të merret me mbulesën e nxënëseve

Ditë më parë disa nxënëse nuk u lejuan të regjistrohen në njërën nga shkollat e mesme në Kosovë,me arsyetimin se kishin shaminë mbi kokë. E për këtë pati reagime të shumta.

Në mesin e atyre që kanë reaguar është edhe deputeti i Vetëvendosjes Fitim Uka.

Uka ka thënë në një vend ku kualiteti i arsimit ka prekur fundin, dikush ka zgjedh të merret me mbulesën e nxënësve.

Ai ka thënë se Kosova është një vend ku poshtërohemi në testet e PISA-s, lexohet pak e kuptohet edhe më pak.

“Por, në vend të adresimit të këtyre problemeve, dikush paska zgjedhur që të merret me mbulesën dhe të shkel me të dyja këmbët në të drejtat e vajzave në Kosovë.
Pra, më e rëndësishme na qenka çfarë ke mbi kokë se sa në kokë!

Kjo është thjeshtë e turpshme dhe e papranueshme”,ka shkruar Uka.

Postimi i plotë i tij:

Kualiteti i arsimit në Kosovë ka prekur fundin,

poshtërohemi në testet e PISA-s,

lexohet pak e kuptohet edhe më pak,

përdoren metoda të vjetra e mësohet përmendësh,

nxënësit etiketohen dhe ngacmohen,

dhuna e rrethon shkollën.

Por, në vend të adresimit të këtyre problemeve, dikush paska zgjedhur që të merret me mbulesën dhe të shkel me të dyja këmbët në të drejtat e vajzave në Kosovë.

Pra, më e rëndësishme na qenka çfarë ke mbi kokë se sa në kokë!

Kjo është thjeshtë e turpshme dhe e papranueshme.