Promovohet libri “Xhamitë e Shqipërisë”

0
Instituti "Yunus Emre" në bashkëpunim me Ambasadën e Republikës së Turqisë në Tiranë dhe Shtëpinë Botuese "Plejad", zhvilluan aktivitetin e promovimit të...

Bashkësia islame shqiptare bëhet pjesë e Këshillit Musliman në Gjermani

0
Këshilli Koordinues Musliman në Gjermani (KKMGJ), e cila ndërmerr hapa të rëndësishme drejt përfaqësimit të përbashkët dhe të barabartë të muslimanëve në...

Pas 107 vitesh thirret ezani nga Xhamia e Ali Pashës në Ohër

0
Ezani i parë pas 107 vitesh është thirrur sot nga Xhamia e Ali Pashës në Ohër e restauruar nga Drejtoria e Përgjithshme...

Sexhdeja (përkulja) ndaj Zotit mbron njeriun nga Kanceri

0
Sipas analizës së bërë nga Instituti Kombëtar i Teknologjisë Laserike në Kajro të Egjiptit, sexhdeja (përkulja) ndaj Allahut mbron njeriun nga kanceri. Sipas kësaj analizës,...

Gjërat që i ndodhin atij që bën mëkat

0
Mëkatet lënë shumë gjurmë të shëmtuara në zemrën dhe trupin e njeriut. Ndër to mund të përmendim: Të privuarit nga dituria. Dija është dritë e...

Pse është e ndaluar mbytja e bretkosave?

0
Pyetja? A është haram mbytja e bretkosave? Përgjigjia: Po, është e vërtetë se muslimani e ka të ndaluar mbytjen e bretkosave dhe kjo ndalesë është bërë nga...

Vdes imami Iljaz Rrahmani, dijetari i cili nuk pyeste as per komunizmin (Video)

0
Ka ndërruar jetë në moshën 95 vjecare imami Iljaz Rrahmani – Sekiraqa, i cili kishte sherbyer si imam dhe mesues për shumë dekada. Mulla Iljas...

A e dini pse u fsheh nata e Kadrit?

0
Të gjithë e dijm se nata e Kadrit mbeti në kalendar, por nuk jemi të sigurt që kjo natë nuk është në...

Viti 1967, gjashtë ditët që ndryshuan hartën e Lindjes së Mesme

0
Lufta izraelito-arabe në qershor 1967, e ashtuquajtur Lufta Gjashtëditore ndryshoi radikalisht hartën e Lindjes së Mesme dhe shënoi një kthesë në historinë e këtij...

Trungu i familjes mbretërore saudite

0
 Familja mbretërore e Arabisë Saudite është vendosur sërish në qendër të opinionit botëror pas vrasjes së gazetarit Jamal Khashoggi më 2 tetor në Konsullatën...

Artikujt e fundit