Haxhinjtë nga Kosova të gjithë janë shëndosh e mirë

0
Miliona besimtarë nga e mbarë bota, në mesin e tyre edhe haxhitë nga Kosova sot do të qëndrojnë në Arafat, ku me lutje, ibadete...

Mos e humb shpresën në mëshirën e Allahut!

0
Ebu Hurejra (radijAllahu anhu) transmeton se Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë: “Një ditë një qen po sillej rreth një pusi, pasi e...

Kalifi Memun dhe lypësi

0
Kalifi Memun dhe lypësi Kalifi Memun, në kohën e tij kishte një kalë race tepër të rrallë. Një nga krerët e fiseve arabe i shprehu...

Shitje rekorde e librit “Frikë: Trump në Shtëpinë e Bardhë”

0
"Frikë: Trump në Shtëpinë e Bardhë" (Fear: Trump in the White House), është libri i ri për presidentin amerikan i cili nga e martja...

Egzon Ibrahimi i katërti në botë në leximin e Kur’anit

0
Studenti Egzon Ibrahimi, i deleguar nga Bashkësia Islame e Kosovës në garat Ndërkombëtare të leximit dhe këndimit të Kuranit të mbajtura në Kuvajt, është...

Maroku nga droni, i thjeshtë por magjepsës (VIDEO)

0
Udhëtimi në Marok nuk është i lirë, por çdo qindarkë e shpenzuar atje ia vlenë. Vendi ka shumë mrekulli për të ofruar - pamje të...

Vlera e Sures – JASIN

0
Shkruan: Sabri ef. Bjgora Në lidhje me vlerën e sures Jasin janë transmetuar shumë hadithe. Shumë prej tyre janë të vërtetë, të kategorive “sahih” dhe...

Samosa, ushqimi i domosdoshëm në sofrat e iftarit në Pakistan

0
Samosa, një nga ushqimet tradicionale të rrugës në Pakistan, përbën një nga ushqimet më të preferuara me ardhjen e muajit të Ramazanit. Samosa i ngjan...

Filmi ‘Ajo’ pjesë e festivalit ndërkombëtar të filmit në Kairo të Egjiptit

0
Filmi ‘Ajo’ pjesë e festivalit ndërkombëtar të filmit në Kairo të Egjiptit Filmi “Ajo” i regjisores More Raça është pranuar të jetë pjesë e konkurrencës...

Muslimanët në Bullgari ruajnë Kur’anin e punuar me dorë si pasurinë më të madhe

0
Kur'ani i shkruar me dorë që i përket shekullit 14 dhe që ndryshe njihet si "Libri i artë" për shkak se në shkrimin...

Artikujt e fundit