Dijaneti turk dhuron libra në gjuhën spanjolle për muslimanët në Argjentinë

0
Kryesia e Çështjeve Fetare e Turqisë (Dijanet) dhuroi libra fetarë në gjuhën spanjolle për muslimanët në Argjentinë për ta mësuar Islamin sipas burimeve të...

FENOMENI I DHUNËS TEK ADOLESHENTËT DHE TRAJTIMI I TIJ NGA PRIZMI FETAR

0
Ditëve të fundit jemi dëshmitarë të një sërë ngjarjesh që kanë tronditur shoqërinë mbarë. Fjala është për dhunën si fenomen tek adoleshentët. Nuk janë...

Grupi polifonik nga Shqipëria këngë për Presidentin Erdoğan

0
Një grup polifonik nga Shqipëria i ka kushtuar një këngë Presidentit të Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, transmeton Anadolu Agency (AA). Kënga me titull "Këngë për...

Hoxha, politikani e avokati, që vdiq në moshën 47 vjeçare, në datën e 21...

0
Viti 1878, ishte koha kur morri trajtën e plotë dhe u ndërtua për herë të parë platforma kombëtare mbi konceptin e një tërësie kombëtare...

SHPËRBLIMI I GRUAS SHTATZËNË NE ISLAM

0
Kur një grua është shtatzënë me femijë, të gjithë engjujt do të bëjnë istigfar (kërkim falje) në emër të saj. Allahu s.w.t për çdo ditë...

15 vjet nga vdekja e mulla Jakup Asipit

0
Jakup Asipi lindi në fshatin Sllupçan më 2 shkurt 1951, shkollimin fillor e kreu në vendlindje, shkollimin e mesëm e kreu në Damask të...

Me shami dhe shofere autobusi, shqiptarja që habiti italianët

0
Në ditën e dytë të vitit, Corriere della Sera i ka kushtuar një shkrim të gjatë një gruaje shqiptare 37-vjeçe me origjinë nga qyteti...

XHAMITË, ATO VENDE TË DASHURA

0
Umeti i Muhamedit, sal-lallahu alejhi ue selem, është dalluar me ndërtimin e xhamive, dhënien e kontributit dhe dëshirën për t’i ndërtuar ato. Kuptimi i...

Sa xhami ka në botë?

0
Një kompani nga Xhideja, Saudi, në një raport të saj ka vlerësuar se në botë ka afër 3.6 milionë xhami, apo për çdo 500...