Biblioteka e Gazi Husrev-beut shënon 480-vjetorin e themelimit

0
Biblioteka e Gazi Husrev-beut në Sarajevë është institucioni më i vjetër në hapësirat e Evropës Perëndimore dhe Ballkanit që punon vazhdimisht që nga themelimi...

Historia e mjekësisë islame

0
Dituria për mjekësinë u përhap nëpër Kalifatin Islam në kohën në mes të rënies së Perandorisë Romake në shek. V dhe renesansës evropiane në...

Prejardhja e festimit të Vitit të Ri

0
Feja krishtere është fe e cila zanafillën e saj e shënon me lindjen e të Dërguarit të tyre, Isaut a.s. (Jezu Krishtit). Në kohën...

Sot 100 vjet nga themelimi i Komitetit Mbrojta Kombëtare e Kosovës (DOKUMENT)

0
Hoxhë Kadri Prishtina- truri i Komitetit Mbrojta Kombëtare e Kosovës “Komiteti MKK në realitet ishte një organizatë e fuqishme kombëtare. Pra, ajo kishte pamjen e...

Kronologji mbi Kudsin – Jerusalemin

0
Kudusi, historiku dhe peripetit e saja! Kudusi, është një çështje shumë e djeshme dhe shumë delikate për mbarë komunitetin mysliman. Ajo është e një rëndësie...

Një histori e vërtetë islame… “Na ishte njëherë”

0
Kur muslimanët udhëhiqnin botën... Me sa duket jo vetëm përrallat, por edhe historitë e harruara fillojnë me “na ishte njëherë”. E tillë është edhe kjo...

Rusifikimi i botimeve në Shqip(ëri)ni

0
Para disa muajve ish- ministrja e Arsimit Kulturës dhe Shkencës e Shqipërisë, nga viti 1976- 1987, Tefta Cami,  promovoi  librin e saj në Prishtinë ...

Historia e patreguar e “4 Llullave” (Video)

0
Të gjitha që kanë kaluar nëpër Prishtinë kanë dëgjuar për lokacionin më të vjetër në Prishtinë, për vendin e quajtur “4 llullat”. Kjo pjesë...

“Objekti 99”: Vila e fshehtë e Titos me tunel nëntokësor, për të cilin ka...

0
Vila Izvor apo siç e quajnë banorët e zonës “Objekti 99”, dikur ishte një vilë shumë luksoze e ndërtuar në malin e...

Disa njerëz, janë si puna e kamionit të mbeturinave…(Histori interesante)

0
Histori interesante e një udhëtari dhe nje taksisti. Mora një taksi për në aeroport, pasi më duhej të udhëtoj drejt një shteti tjetër. Teksa taksisti ndiqte...

Artikujt e fundit