Tërnava mban mesazhin e së premtes: Të presim edhe pak ditë për hapjen e...

0
Myftiu i Kosovës Naim Tërnava iu drejtua besimtarëve myslimanë me mesazhin e Xhumasë. Ai foli për rëndësinë dhe vlerën e 10-ditëshit të fundit të Ramazanit,...

Myftiu Tërnava jep mesazhin për Ramazanin, fton besimtarët të respektojnë masat kundër COVID-19

0
Muaji i shenjtë i Ramazanit këtë vit nisi më ndryshe për besimtarët muslimanë, ku si masë parandaluese për përhapjen e pandemisë COVID-19, janë pezulluar ...

BIK: Agjërimi i Ramazanit nis më 24 prill

0
Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës njofton besimtarët myslimanë dhe gjithë opinionin e gjerë se Muaji i Madhëruar i Ramazanit fillon ditën e premte...

Agjërimi, lutjet, bamirësia, shëndeti dhe Bajrami: Si do ta ndryshojë pandemia e koronavirusit, Ramazanin...

0
Çfarë duhet të dini për agjërimin, lutjen, bamirësinë, shëndetin dhe Bajramin, në mes të bllokimeve globale dhe mbylljeve të xhamive – si pasojë e...

Kryemyftiu i Arabisë Saudite: Namazet e teravisë dhe bajramit do të falen në shtëpi

0
Kryemyftiu i Arabisë Saudite, Abdulaziz Al ash-Sheikh, njoftoi se namazet e teravisë dhe ai i bajramit do të falen në shtëpi për shkak të...

Histori/ Ja kur dhe pse u ndërpre haxhi ndër vite

0
Arabia Saudite të martën i hapi rrugën legjislacionit i cili anulon pelegrinazhin e Haxhit për këtë vit, duke u bërë thirrje pelegrinëve të shtyjnë përgatitjet dhe...

Restaurohet xhamia e vjetër e fshatit Shkozë të Malishevës (FOTO)

0
Kanë përfunduar punimet restauruese – konservuese në mejtepin dhe xhaminë e vjetër të fshatit Shkozë të Malishevës. Këto punime janë drejtuar nga Qendra Rajonale...

Bosnjë e Hercegovina fiton çmimin e parë në garat e Kuranit në Kosovë

0
Medreseja “Alauddin” në Prishtinë, nën patronatin e kryetarit të Bashkësisë Islame të Kosovës (BIK), Naim Tërnava, ka organizuar për herë të dytë garat e...

Tetë hafizlerë të rinjë përfundojnë memorizimin e Kuranit

0
Në ambientet e Institutit të hifzit "Medreseja e Madhe" në Gjakovë u bë nderimi i 8 hafizlerëve të Kuranit të cilët përfunduan memorizimin...

Kosovë 1925, kur Bajrami falej me veshje kombëtare

0
Kjo foto e rrallë e faljes së Bajramit në Xhaminë e Madhe është realizuar në qytetin e Vushtrrisë, në vitin 1925. Në foto shihen besimtarët ...