Zvicër: Plaku 80 vjeçar pranon Islamin sepse një i ri Shqipëtar e mbikëqyrte atë

0
Një ngjarje madhështore ka ndodhur këto ditë në Zvicër ku një plak Françez (afro 80 vite) deklaroi shehadetin për shkak se një i ri...

Cilët janë njerëzit më të urryer tek Allahu?

0
Transmetohet nga Ibn Abasi se Pejgamberi ka thënë; ‘’Njerëzit më të urryer tek Allahu janë; Ai që bën shkatërrime në vendin e shenjtë.(Qëllimi është...

Ramazani po vjen, dhe ju mund ta shtroni një sofër për jetimin!

0
Ramazani është në ardhje, dhe përgatitjet kanë filluar. Sigurisht, secili agjërues bën një plan për këtë muaj të shenjtë, por ja që kësaj...

Mbijetoi tre luftëra, lokja nga Mostari për herë të 104 agjëron Ramazanin

0
Fata Husiç nga Mostari i Bosnjë e Hercegovinës, e cila që nga mosha 7-vjeçare rregullisht ndjek dhe praktikon obligimet fetare muslimane, është...

Muslimanët sot shënojnë natën Regaib

0
Muslimanët në botë si dhe në vendet e rajonit sonte shënojnë natën e bekuar Lejletu-r-Regaib, në Islam është e njohur si nata e dëshirave,...

Loti i besimtarit, shuajtës i zjarrit

0
Njeriu gjendet nën fenomenin e lotimit për arsye nga më të ndryshmet. Përgjithësisht loti është emocion; njeriu vajton, qan e derdh lot si nga...

Muslimanët në Bullgari ruajnë Kur’anin e punuar me dorë si pasurinë më të madhe

0
Kur'ani i shkruar me dorë që i përket shekullit 14 dhe që ndryshe njihet si "Libri i artë" për shkak se në shkrimin...

Vlera e Sures – JASIN

0
Shkruan: Sabri ef. Bjgora Në lidhje me vlerën e sures Jasin janë transmetuar shumë hadithe. Shumë prej tyre janë të vërtetë, të kategorive “sahih” dhe...

Fshati me xhaminë më të madhe në rajon – për ta ndërtuar, banorët shiten...

0
Bresana është një nga fshatrat më të lashta të trevës së Opojës në komunën e Dragashit, me një traditë po ashtu të lashtë të...

Ç`duhet të themi kur veshim rrobën?

0
KUR VESH RROBËN: Elhamdu lil-lâhil-ledhî kesânî hâdhâ (eth-theube) ue rrazekanîhi min gajrri haulin min-nî ue lâ ku- ueh. (Lavdia i takon Allahut, i Cili më mundësoi...