Arkiva e Prishtinës pasurohet me dosjet nga Arkiva e Stambollit

0
Sot Kryetari i Komunës së Prishtinës Shpend Ahmeti, bashkë me Nënkryetarin Muhedin Nushi i dorëzuan Arkivës së qytetit kopjet e dokumenteve arkivore që ndërlidhen...

Mësoni kur është dita e parë e Ramazanit

0
Të gjithë besimtarët myslimanë, që janë më shumë se 1 miliardë në të gjithë botën pas disa muajsh do ta kenë një obligim detyrues...

“Luani i shkretëtirës”, 87 vite nga ekzekutimi i Omer Muhtarit

0
Kanë kaluar 87 vite që nga ekzekutimi i Omer Muhtar, i cili u bë një simbol botëror me rezistencën që ai kreu kundër forcave...

Turqit ia ndërrojnë vendin xhamisë e cila peshon 4,600 tonë (Video)

0
Pjesa e fundit e Xhamisë Eyyub, e që peshon 2,650 ton, është bartur në vendin e saj të ri me anë të...

Muslimanët e rajonit përgatiten për festën e Fitër Bajramit

0
Në tregjet dhe dyqanet e kryeqyteteve të Maqedonisë së Veriut, Kosovës dhe Shqipërisë, në prag të festës së Fitër Bajramit vërehen frekuentim...

Rritet numri i kroatëve që pranojnë islamin

0
Gjykuar nga deklaratat e personave që nga kisha romano katolike kaluan në kisha tjera apo komunitete tjera fetare dhe priftërinjve e besimtarëve...

Haxhilerët lëshojnë Arafatin, nisen për në Muzdelife

0
Ju mund të ndiçni në kohë reale haxhinjët në fushën e Muzdelifes. Turma masive prej mbi 3 milionë myslimanësh kan filluar per ta lëshuar luginën e...

Mëkatet e shkaterrojnë njeriun

0
Mëkatet largojnë nga zemra urrejtjen ndaj tyre dhe vjen një moment kur njeriut i bëhen të zakonshme dhe nuk i bëjnë më përshtypje. Si...

Sadakaja ka domethënie të madhe

0
Sadakaja llogaritet prej veprave më të mira dhe më të dashura tek Allahu. Argument për këtë është hadithi të cilin e përcjell ibën Omeri, Allahu...

Çfarë është ateizmi?

0
Marrë nga revista "Saff" Bota e sotme sot përballet me probleme të pafundme nga më të ndryshmet. Krahas përparimit material dhe begative që njeriu ka...

Artikujt e fundit