Girl in a jacket

Dua hatmeje e Kuranit me alfabetin Braille

0
Më 18.06.20121, u bë duaja e hatmes në xhaminë e fshatit Glloboçicë, komuna e Kaçanikut Dy nxënësit: Ifraim Ceka dhe Gazmend Toplica mbaruan leximin e...

Kamber Nexhipi (1908-1977), ballisti që ndërroi jetë në Turqi

0
Kapiten Ali Riza kishte kontakte të ngushta edhe me dy luftëtarë të dalluar të kohës , të cilët vepronin ne rajonin e Prizrenit, si:...

Në Hungari nxirren në dritë mbetjet e xhamisë dhe konakut nga periudha osmane

0
Arkeologu i Muzeut Damjanich Janos në Hungari, Dr. Robert Kertesz, tha se në qytetin Szolnok, ku Perandoria Osmane sundoi për 133 vjet, këtë vit...

Inaugurohet biblioteka personale e akademik Idriz Ajetit në bibliotekën ndërkombëtare “Fan S.Noli”

0
Në Bibliotekën e Komunës së Gjilanit “Fan S.Noli”, është inauguruar sot këndi i bibliotekës me libra, dorëshkrime, botime, revista, mirënjohje e arritje shkencore të...

Shqipëri, hapet panairi i librit për fëmijë dhe të rinj

0
Në Shqipëri është hapur panairi i librit për fëmijë dhe të rinj 2021, cili ka mbledhur së bashku disa shtëpi botuese nga Shqipëria dhe...

Reagim i hoxhallarëve të Shqipërisë për projektin “House of One”

0
Deklaratë (publikuar në 16/06/2021) Me Emrin e Allahut të Gjithmëshirshmit, Mëshiruesit Qëndrimi islam ndaj feve të tjera dhe projektit “House of One” Me përgjegjësinë që na ka...

Dëshira e fëmijes për namaz

0
Ebu Jezid el-Bistamiu u ngrit një natë të falë namaz nate, por papritmas pranë veti e sheh djalin e tij. Meqë djali ishte i vogël,...

Turqi, nesër hapja solemne e xhamisë në sheshin e Stambollit-Taksim

0
Xhamia e sapondërtuar në sheshin e famshëm Taksim të Stambollit, ku 2.250 njerëz do të jenë në gjendje të luten në të njëjtën kohë,...

Promovohet ‘Rreshtat e bardhë’ nga grup autorësh të verbër

0
Dilemat, sfidat, pengesat, problemet, brengat, vështirësitë fizike dhe shpirtërore, emocionet e ndjenjat e ndryshme, përjetimet personale dhe jo vetëm, u shpalosën në formën e...

Shtyhet Panairi i Librit në Prishtinë

0
Shoqata e Botuesve të Kosovës ka njoftuar se Panairi i Librit në Prishtinë nuk do të mbahet gjatë muajt qershor, shkruan KultPlus. Nëpërmjet një postimi...