Qeveria ndanë 60 milionë euro për subvencionimin e pagave të bizneseve

0
Qeveria e Kosovës në mbledhjen e fundit ka ndarë 60 milionë euro për subvencionimimin e pagave për bizneset aktive.

Dënohen me 4 milionë euro gjobë 14 kompani të naftës për kurdisje të çmimit

0
4 milionë euro është shuma e dënimeve që Autoriteti i Konkurrencës ua ka shqiptuar 14 kompanive të naftës të cilat kishin manipuluar...

Kartëmonedhat e reja prej 100 dhe 200 euro vihen në qarkullim

0
Banka Qendrore Evropiane (BQE) njoftoi se ka vënë në qarkullim kartëmonedha të reja prej 100 dhe 200 euro me karakteristika të reja...

Brenda dy jave qeveria me projektligj për tërheqjen e parave të Trustit

0
Qeveria e Kosovës është duke përgatitur një projektligj, i cili përveç zbatimit të Pakos së Rimëkëmbjes Ekonomike, do të mundësojë që kontributpaguesit...

Vitin e ardhshëm Kosova mund të pësojë rënie ekonomike deri në 3 përqind

0
Qeveria e Kosovës në mbledhjen e sotme ka votuar rishikimin e buxhetit për vitin 2020.Ministrja e Financave Hykmete Bajrami, derisa paraqiti rishikimin...

Llamkos shitet për 6 milionë euro

0
Në mbledhjen e 8 shkurtit, Gjykata Themelore në Prishtinë, përkatësisht Departamenti për çështje Ekonomike, kishte nisur procedurën e falimentimit të ndërmarrjes Llamkos,...

Kosova humbi 17 mijë vende të punës vitin e kaluar

0
Sipas një raporti të Bankës Botërore që u publikua dje, Kosova gjatë vitit të kaluar ka humbur rreth 17 mijë vende të...

Breshri shkakton dëme në kultura bujqësore, kërkohet fond i veçantë për fermerët

0
Reshjet e fundit të shiut dhe breshrit në vendin tonë kanë shkaktuar dëme të konsiderueshme në sektorin e bujqësisë.Ndërkohë që ende nuk...

Krasniqi fton bizneset turke të investojnë në Kosovë

0
Ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi, priti në takim përfaqësuesit e Odës Tregtare Kosovare-Turke, të kryesuar nga Abdurrahman Balkiz, kryetar i...

Bajrami: Nga e hëna fillojnë pagesat nga Pakoja Emergjente për qytetarët dhe bizneset

0
Ministria e Financave nga e hëna do të nisë ekzekutimin e pagesave për qytetarët dhe bizneset për muajt e papaguar. Kështu ka...