Gurvenatori i BQK-së: Parashihet të ketë rënie ekonomike në 7.2 %

0
Sektori bankar në vend edhe përkundër pandemisë COVID-19 është stabil, likuid, mirë i kapitalizuar dhe me afarizëm pozitiv, kështu tha guvernatori i Bankës Qendrore...

“Turqia shënon rritje të lartë ekonomike në tremujorin e tretë”

0
Turqia do të postojë një rritje të lartë ekonomike në tremujorin e tretë të këtij viti, deklaroi sot ministri i Industrisë dhe Teknologjisë së...

Prodhimi i makinave në Mbretërinë e Bashkuar gjatë shtatorit ra në nivelin më të...

0
Sipas shifrave të fundit nga Shoqëria e Prodhuesve dhe Tregtarëve të Motorëve (SMMT) kjo shifër është alarmante për industrinë e makinave. Vetëm 114.732 makina u...

ExxonMobil do të shkurtojë 1.900 vende pune në SHBA

0
Gjiganti energjetik amerikan, ExxonMobil njoftoi planet për reduktimin e personelit të saj në SHBA për shkak të "kushteve aktuale të papara të tregut", transmeton...

Serbia vazhdon ta shkelë CEFTA-n, Kosova paralajmëron masa

0
Shteti i Serbisë po vazhdon ta shkelë marrëveshjen për Tregti të Lirë me Evropën Qendrore, që njihet me shkurtesën CEFTA, thotë ministri i Tregtisë...

Turqia vazhdon të mbetët ndër investitorët më të mdhenjë në Kosovë

0
Turqia po vazhdon të mbetët investitori më i madh në Kosovë pas Gjermanisë dhe Zvicrës. Sipas të dhënave të Bankës Qendrore të Kosovës deri më...

FMN: Çmimet e naftës do të jenë 46.7 dollarë për fuçi në 2021

0
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) vlerëson se çmimi mesatar vjetor i naftës do të jetë 41.7 dollarë për fuçi në vitin 2020, me një rënie...

Ekzekutohen pagesat prej 37.7 milionë euro ndihmë për bizneset në kuadër të Fondit të...

0
Në kuadër të zbatimit të Planit të miratuar nga Qeveria e Kosovës për zbatimin e Fondit të Rimëkëmbjes Ekonomike, Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit...

Arrin në 1 miliard humbja ekonomike në Kosovë si shkak i pandemisë, 30 mijë...

0
Kreu i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, po thotë se Kosova deri tani ka pësuar humbje prej 1 miliard eurove dhe nëse do...

BERZH: Ekonomia e Kosovës pritet të tkurret për 5 përqind si pasojë e pandemisë

0
Ekonomia e Kosovës pritet të tkurret rreth 5 për qind këtë vit si pasojë e pandemisë me koronavirus, mirëpo vitin e ardhshëm mund të kthehet...