Si do të “rivlerësojë” Biden-i marrëdhëniet midis SHBA-së dhe Arabisë Saudite

0
Shkruan: BATU COŞKUN Premtimi i presidentit amerikan Joe Biden për të "rivlerësuar" marrëdhëniet midis SHBA-së dhe Arabisë Saudite ishte një nga premtimet më të guximshme...

Jehona e njohjes së Pavarësisë së Kosovës nga Turqia në shtypin e kohës

0
Shkruan: Nuridin AHMETI Jehona e njohjes së Pavarësisë së Kosovës nga Turqia në shtypin e kohës Hyrje Kur analizojmë shtypin e asaj kohe në Kosovë për tematikën...

Kufinjtë, Deti Dhe E Drejta Ndërkombëtare

0
Që në fillimet e historisë të dokumentuar të njerëzimit, hasemi me forma shtetërore të ndryshme, në vende të ndryshme të botës, me kufinj të...

Integrimi evropian

0
Integrimi i Shqipërisë në Bashkimin Evropian është pa dyshim tema më e nxehtë e ligjërimit publik shqiptar të të gjitha formave dhe shprehjeve, aq...

Pse kaq mllef kundër Turqisë?

0
Shkruan: Kreshnik Spahiu Turqia ka pranuar të jetojnë 6 milion shqiptar, Turqia njohu e para Kosovën, Turqia e re nuk është Perandoria Osmane, Turqia ka një shekull paqe...

Sjemi përqindje – Jemi të njëmend!

0
Autor: Gentian Jetishi Albin Kurti deri më tani është qytetari dhe shqiptari model! Ai bart një barrë të madhe që pak herë ndonjëherë ndonjë shqiptar...

NJË AMBIENT I PASTËR ËSHTË DËSHMI E NJË MENDËSIE TË PASTËR

0
Sipas filozofit Malik bin Nebij, problemi i papastërtisë në vendet e pazhvilluara, para se gjithash është problem i “krizës kulturore”. Një vend i pastër,...

I dashuruar pa kushte

0
  Sa ma shumë që thellohemi në konceptin e dashurisë, aq më shumë shohim bukurinë e saj. Dashuria e vërtetë është të duash të tjerët pa...

Të arsimuarit si një karrem peshkimi

0
Shkruan: Dr. Fidan Mustafa “Vlera e një të arsimuari në Kosovë është aq sa ti je një karrem i peshkimit për të realizuar...

Udhëheqja sipas Muhammedit a.s. 11 Cilësitë që Ndryshuan Botën

0
Përpiloi: Vehbi Zeqiri Çfarë lloj udhëheqje (lidershipi) duam të shohim sot dhe pse kaq shumë udhëheqës mbesin prapa pritjeve tona? Ndërsa vuajmë pasojat e udhëheqjes...