INTERVISTË me Adnan Ismaili: Duke e shpërndarë librin, të gjithë bëhemi të pasur

0
MT: Intervistë me prof. dr. Adnan Ismaili, drejtor i SHB “Logos-A” dhe shef i Katedrës së Filologjisë Orientale në Tetovë T: Duke e shpërndarë librin,...

Si do të “rivlerësojë” Biden-i marrëdhëniet midis SHBA-së dhe Arabisë Saudite

0
Shkruan: BATU COŞKUN Premtimi i presidentit amerikan Joe Biden për të "rivlerësuar" marrëdhëniet midis SHBA-së dhe Arabisë Saudite ishte një nga premtimet më të guximshme...

Jehona e njohjes së Pavarësisë së Kosovës nga Turqia në shtypin e kohës

0
Shkruan: Nuridin AHMETI Jehona e njohjes së Pavarësisë së Kosovës nga Turqia në shtypin e kohës Hyrje Kur analizojmë shtypin e asaj kohe në Kosovë për tematikën...

Kufinjtë, Deti Dhe E Drejta Ndërkombëtare

0
Që në fillimet e historisë të dokumentuar të njerëzimit, hasemi me forma shtetërore të ndryshme, në vende të ndryshme të botës, me kufinj të...

Integrimi evropian

0
Integrimi i Shqipërisë në Bashkimin Evropian është pa dyshim tema më e nxehtë e ligjërimit publik shqiptar të të gjitha formave dhe shprehjeve, aq...

“Kandidati për deputet” dhe roja

0
Shkruan: Hoxhë Halil Avdulli “Kandidati për deputet“ derisa po kthehej në pallatin e tij, nga një fushatë shumë e ngjeshur elektorale, në një natë shumë...

Pse kaq mllef kundër Turqisë?

0
Shkruan: Kreshnik Spahiu Turqia ka pranuar të jetojnë 6 milion shqiptar, Turqia njohu e para Kosovën, Turqia e re nuk është Perandoria Osmane, Turqia ka një shekull paqe...

Sjemi përqindje – Jemi të njëmend!

0
Autor: Gentian Jetishi Albin Kurti deri më tani është qytetari dhe shqiptari model! Ai bart një barrë të madhe që pak herë ndonjëherë ndonjë shqiptar...

NJË AMBIENT I PASTËR ËSHTË DËSHMI E NJË MENDËSIE TË PASTËR

0
Sipas filozofit Malik bin Nebij, problemi i papastërtisë në vendet e pazhvilluara, para se gjithash është problem i “krizës kulturore”. Një vend i pastër,...

I dashuruar pa kushte

0
  Sa ma shumë që thellohemi në konceptin e dashurisë, aq më shumë shohim bukurinë e saj. Dashuria e vërtetë është të duash të tjerët pa...