INTERPOL-i, vetëm një dështim i radhës për politikën e jashtme të Kosovës

0
Kosova edhe këtë vit ka dështuar të bëhet pjesë e Organizatës Ndërkombëtare të Policisë, INTERPOL. Kjo është bërë e...

Pozita e Haradinajt mbetet pezull, Kushtetuesja mund t’ia vonojë përgjigjen edhe dy muaj

0
Të hënën, Ramush Haradinaj dorëzoi në Gjykatë Kushtetuese një kërkesë për interpretim të aktit të dorëheqjes së tij nga posti i kryeministrit.

Taksa fillon t’i zbrazë dyqanet nga mallrat serbe

0
Zbatimi i taksës 100 për qind për produktet nga Serbia dhe Bosnja Hercegovina ka filluar të zbrazë vitrinat e dyqaneve në tregun...

Simptomat të cilat tregojnë ndotjen e ajrit në shtëpinë tuaj

0
Shkencëtarët tërheqin vërejtjen që punët e përditshme shtëpiake apo shmangia e tyre mund ta rrënojnë shëndetin e tërë familjes! Për shembull, aktiviteti si p.sh. larja...

Kuriozitete shkencore mbi stuhitë e fuqishme oqeanike

0
Stuhitë oqeanike krijohen kur temperatura e ajrit në një zonë është e ndryshme nga ajo e zonës pranë saj. Ajri i ngrohtë ngjitet lartë...

Parlamenti Evropian: Zgjidhja për Kosovën duket më larg se kurrë

0
Parlamenti Evropian ka publikuar studimin “Marrëdhëniet e Serbisë dhe Kosovës, konfrontim ose normalizim”. Parlamenti Evropian ka konkluduar në një studim për raportet mes...

Sa është numri i shqiptarëve që jetojnë në Zvicër?

0
Në fund të vitit 2019 në Zvicër kanë jetuar 2 milionë e 111 412 të huaj  në Zvicër. Nga ky numër, 323.683...

Rritja e pagave rrezikon hapjen e vendeve të reja të punës

0
Ligji për Pagat i cili është miratuar më 2 shkurt në Kuvendin e Kosovës, në bazë të së cilit paga bazë është...

Rreth 100 mijë kosovarë në vit kërkojnë viza për në Gjermani dhe Zvicër

0
Rreth 100 mijë kosovarë në vit kërkojnë viza nga Ambasada e Gjermanisë dhe nga ajo e Zvicrës. Një...

Megjithë kundërshtimet e shqiptarëve, Serbia vazhdon ndërtimin e shtëpive në veri

0
Serbët kanë vazhduar të ndërtojnë shtëpi në lagjet shqiptare në veri të Mitrovicës me gjithë kundërshtimin e shqiptarëve. Në...