Gjenocidi grek ndaj çamëve

0
Nga Ayhan Demir* (e përditshmja turke “Yeni Akit”) Shumë njerëz nuk e njohin Çamërinë, madje e dëgjojnë për herë të parë këtë emër. Alija Izetbegoviç thotë: Përkujtimi...

Agjërimi në udhëtim

0
Dr. Prof. Abdul Fettah Idris Prishja e agjërimit në udhëtim e sipër është një lehtësim, për të cilin të gjithë dijetarët kanë mendim unanim. Sakaq,...

Jepjani punëtorit pagën, para se t’i thahet djersa

0
Shkruan: M.D. M.Sc. Ilir Akshija Studimi i sistemit bankar dhe krahasimi me praktikat islame, apo edhe kundërvënia në momente të caktuara është e zakonshme në literaturën...

Humanizmi i hoxhës

0
Ibrahim ibnu Ed’hem ka qenë një hoxhë i urtë dhe shumë i ditur. Një herë, teksa po ecte rrugës sheh një të dehur. Për shkak...

Dështimi i t.q. “Parti konservatore”

0
Nga: Muhidin Ahmeti Për sa i përket partive konservatore të cilat kanë dalë nga Partia e Drejtësisë ka qenë e pritur që të pësojnë një...

Forever on trial – Islam and the charge of violence

0
Islam has become a hot topic today in the media and in public discourse, debated amongst politicians and pundits, activists and academics, and lay...

Solidarity – Tariq Ramadan

0
By Tariq Ramadan This does not mean that all activities expressing solidarity should come to an end. On the contrary. Our thought is that they...

A ËSHTË I MUNDUR NJË REND BOTËROR I HARMONISHËM?

0
Shkruan: Ibrahim Kallën Ne nuk kemi për të qenë në gjendje të vendosim rend politik dhe barazi ekonomike nëse nuk i vendosim së pari brenda...

700 metra nën tokë, ja si e presin syfyrin minatorët e Trepçës (FOTO)

0
Ata njihen ndryshe si “Luanët e Kosovës” dhe padyshim kanë një nga punët më të vështira për të realizuar. E megjithatë, kjo nuk i ndalon...

Si do te dukeshin lideret boteror po te ishin refugjat? FOTO – VIDEO

0
Artisti sirian i lindur ne Damask, Abdalla Omari pa paraqitur nje seri pikturash qe kane bere stuhi ne internet. Omari, me profesion piktor, ka vene...