Çfarë është psikologjia sociale?

0
Psikologjia sociale është një përpjekje për të kuptuar sesi ndikohen mendimet, ndjenjat dhe sjellja e njerëzve nga prania aktuale, e imagjinuar dhe e nënkuptuar...

Intervistë ekskluzive me Kryetarin e Institutit të Mendimit Islam, Mehmet Görmez

0
Shkenca shpjegon, feja jep kuptim 19 maj 2020 Kryetari i Institutit të Mendimit Islam Prof. Dr....

Ja fotoja e vërtetë e Profetit Muhamed

0
A e dini se?! Kur'ani e triumfoi të drejtën e një hebreu përmbi vetë Profetin Muhamed a.s.. Ai ishte lidhja e fundit e tokës me qiellin....

Në Serbi krijohen video-lojëra me krime lufte, një nga to paraqet vrasjen e Adem...

0
“Hyr në llogore, hyr në llogore. Ja ku e ke armikun, 200 metra larg teje, në shkurre (...)”, thotë një zë mashkulli, përderisa një...

Distanca më e keqe ndërmjet dy personave mund të jetë keqkuptimi

0
Distanca më e keqe ndërmjet dy personave është keqkuptimi, sidomos kur ai është ndërgjinor. Ajo që shkruajmë këtu mund të vlejë për shumicën, por jo për të gjithë...

Udhëheqja sipas Muhammedit a.s. 11 Cilësitë që Ndryshuan Botën

0
Përpiloi: Vehbi Zeqiri Çfarë lloj udhëheqje (lidershipi) duam të shohim sot dhe pse kaq shumë udhëheqës mbesin prapa pritjeve tona? Ndërsa vuajmë pasojat e udhëheqjes...

Gratë e hekurta

0
Gra të hekurta dhe zonja, janë ato që u lavdëruan në Kur'anin fisnik: “Besimtarët dhe besimtaret janë miq të njëri-tjetrit. Urdhërojnë që të bëhen vepra...

“Vrisni një serb e ne do të vrasim 100 myslimanë”, Kurti kujton deklaratën famëkeqe...

0
Kryetari i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, ka shpërndarë fjalimin famëkeq të presidentit aktual të Serbisë, Aleksandër Vuçiq i cili më 1995 si...

BE mbyll kufirin për Kosovën dhe Shqipërinë

0
Bashkimi Evropian nuk do të hapë kufijtë e jashtëm për shtetasit e shumicës së vendeve të Ballkanit Perendimor, pas 1 korrikut, pos...