Sa është afati i përdorimit të ujit në shishe: Do të mbeteni pa fjalë!

0
Shkencëtarët zbulojnë edhe për se duhet ta pini apo ta hidhni pas disa ditësh të hapjes së shishes. Edhe pse uji mineral dhe uji i...

Një zbulim i rëndësishëm në luftën kundër kancerit

0
Studimi më i fundit shton shpresat për gjetjen e një kure që do të zhdukë kancerin. Shkencëtarët kanë gjetur një mënyrë për zhdukjen e...

Shkencëtarët e modifikojnë ADN-në dhe arrijnë ta izolojnë sëmundjen më vdekjeprurëse

0
Për herë të parë shkencëtarët arritën të modifikonin ADN-në e embrioneve njerëzore për të parandaluar një sëmundje të trashëguar gjenetike, e njohur si kardiomiopatia...

Keni kujdes nga bankomatët! ja çfarë thotë studimi i fundit

0
Automatët e bankave – bankomatët (ATM), janë matësit kryesorë të mikrobeve dhe viruseve që mund të gjenden te njerëzit e një qyteti. Studimet e...

Kafe apo çaj? Preferenca e gjithsecilit, mund të jetë e shkruar në ADN-në e...

0
Nëse njerëzit preferojnë të konsumojnë më shumë kafe ose çaj, kjo mund të jetë çështje gjenetike. Njerëzit që kanë një version të një gjeni,...

Studentët turq konstruktojnë robotin që kujdeset për shtëpinë

0
Një ekip studentësh nga Universiteti Bilkent në Ankara ka konstruktuar një robot i cili mund të punojë si dado, kujdestar shtëpie madje edhe si...

Specialisti i embrioneve: “Myslimanja” gruaja më e pastër mbi sipërfaqen e tokës.

0
Specialisti i embrioneve: “Myslimanja” gruaja më e pastër mbi sipërfaqen e tokës. U konvertua në Islam specilaisti i embrioneve Robert Gajlhin, ishte mahnitur nga ajetet...

Hulumtimi: Mjekët e lodhur veprojnë sikur të dehurit, rrezikojnë pacientët

0
Mjekët e lodhur veprojnë të njëjtën mënyrë sikurse ata të ishin të dehur gjë që po rrezikon jetën e pacientëve, thotë një paralajmërim i...

Duhani e dyfishon rrezikun e depresionit

0
Konsumimi i cigares mund të ndikoj në zhvillimin e depresionit dhe skizofrenisë. Kjo sipas një studimi të fundit, shkruan Dailymail.

Cili është shkaku kryesor i kancerit për të cilin nuk flet askush

0
Shkaku kryesor i kancerit është zbuluar që në vitin 1931, por askush nuk flet për këtë Shumë pak njerëz në të gjithë botën e dinë...

Artikujt e fundit