Zyrtarja e OBSH-së në Kosovë: Mësimi për klasat e ulëta të fillojë, nuk paraqet...

0
Dr. Isme Humolli, zyrtare profesionale e emergjencave e Organizatës Botërore të Shëndetësisë në Kosovë ka thënë se më shqetësuese se numri i...

“Shkollat Maarif Kosova, shembull në marrjen e masave anti Covid-19, vepruan para paraqitjes së...

0
"International Maarif Schools of Kosovo" ka bërë të ditur se për të parandaluar përhapjen e koronavirusit të ri (COVID-19), që ka përfshirë...

​MASH shpalos opsionet për fillimin e vitit të ri shkollor

0
Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka bërë të ditur se është në fazën përfundimtare të përgatitjeve për fillimin e vitit të ri...

Anulohet testi i arritshmërisë në Kosovë për këtë vit shkollor

0
Ministria e Arsimit dhe Shkencës ka marrë vendim që ta anulojë testin e arritshmërisë për vitin shkollor 2019/20. Vendimin...

OKB: Një miliard nxënës janë prekur nga mbyllja e shkollave prej COVID-19

0
Kombet e Bashkuara (OKB) njoftuan se në pandeminë e koronavirusit të ri (COVID-19) të paktën një miliard nxënës kanë mbetur larg arsimit,...

Riakreditohet Universiteti “Haxhi Zeka” në Pejë

0
Këshilli Shtetëror i Cilësisë (KShC), duke u bazuar në raportin e ekspertëve ndërkombëtar, në mbledhjen e mbajtur me 25.06.2020, mori vendim që...

MASH-i me dy opsione për vitin e ri akademik, rihapja e shkollave ose mësimi...

0
Ministria e Arsimit po planifikon rikthimin në shkolla ose mbajtjen e mësimit në distancë për vitin e ri akademik 2020/2021, i cili...

Medreseja e femrave në Blackburn, shpallet shkolla e mesme më e mirë në Angli

0
Një medrese për vajza në Blackburn është votuar si shkolla e mesme më e mirë në Angli sipas matjeve të GCSE të...

Njihuni me 10 vendet ku mësimdhënësit paguhen më së miri

0
Forumi Ekonomik Botëror ka përpiluar një listë të dhjetë vendeve ku arsimtarët paguhen më mirë. Lista u dedikohet mësimdhënësve...

Inspektorati i Arsimit: UBT-ja pranoi jashtëligjshëm 1377 studentë

0
Afro 1400 studentë më shumë sesa kuota e lejuar i ka regjistruar Kolegji UBT në vitin akademik 2018/2019, thuhet në kallëzimin penal...