Ferizaj: Mësimdhënësi vendosë 31 nota negative brenda një klase (Foto)

0
Në Gjimnazin “Kuvendi i Arbrit” në Ferizaj, brenda një klase të vetme, në periodën e parë mësimore janë mbyllur 31 nota negative (njësha) në...

Mungesë në numër dhe cilësi e kuadrove akademike

0
Universitetet publike dhe kolegjet private në Kosovë kanë mungesë të kuadrove akademike si numër, por edhe si cilësi thonë përfaqësues të organizatave...

TIKA nuk ndalet, renovon shkollën “Elena Gjika”

0
Organizara Turke per Bashkepunim dhe Koordinim (TIKA) ka përuruar Shkollën Fillore Elena Gjika ne Prishtine. Ata realizuam përurimin e SHFMU Elena Gjika e cila është...

Çmimet Nobel, akuza për korrupsion dhe ngacmime seksuale

0
Nevoja per reforme ka pushtuar edhe vete akademinë suedeze të Nobelit, që e ndan çmimin prestigjoz prej një shekulli. Institucioni është pllakosur nga disa...

Teknika mesimore – Ja si e spjegon një mësimdhënës njësinë mësimore studentëve!

0
Ky profesor i fizikës e ka vënë jetën e tij ne rrezik që ta demostroj një eksperiment! Ky eksperimet ua bënë të mundur që...

15 parimet e Maria Montessori për të edukuar fëmijët

0
Metoda e Maria Montessori ( një mjeke italiane dhe edukatore e njohur për filozofinë e arsimit) bazohet në parimin që edhe në shkollë, fëmija...

I kërkoi ta vizatoj profetin Muhamed (a.s), nxënësi e lë mësuesen pa fjalë

0
"Vizatojeni profetin Muhamedin", u tha mesuesja femijeve ne shkolle. Te gjithe nxorren letrat dhe punonin detyren. Pervec njerit nga femijet, i cili ne vend se...

Pse drejtorët e përgjithshëm ekzekutivë (CEO) në SHBA kanë paga aq marramendëse?

0
Një raport i ri nga Instituti i Ekonomisë Politike vë në dukje se sa shumë fitojnë krerët e kompanive gjigante në Amerikë. Drejtorët ekzekutivë...

Dhjetë vendet më të sigurta në botë me shkallën më të ulët të krimit

0
Indeksi Global i Paqes ka zbuluar listën me vendet më të sigurta në botë – listë e cila i renditë shtetet në bazë të...

KFOR-i Turk rinovon klasat e shkollës “Haziz Tola”

0
Në Prizren sot u bë përurimi i nëntë klasave të katit të dytë të shkollës fillore "Haziz Tola", të rinovuara dhe të pajisura nga...

Artikujt e fundit