Një mësuese në Prizren s’e respekton grevën, vazhdon mësimin me nxënës

0
Greva në arsim po hyn në javën e tretë dhe shumica e shkollova në nivel vendi kanë mbetur të...

Vite apo vjet?

0
Cila është forma e saktë e shumësit të emrit “vit”: “vite” apo “vjet”? Si ta shkruajmë dhe përdorim saktë këtë emër në shumës? Shumë herë...

KFOR-i Turk rinovon klasat e shkollës “Haziz Tola”

0
Në Prizren sot u bë përurimi i nëntë klasave të katit të dytë të shkollës fillore "Haziz Tola", të rinovuara dhe të pajisura nga...

Londinezi mysliman që u dhuron qindra këpucë të pastrehëve çdo muaj

0
Moosa Nsubuga u rrit me kulturën e të ndihmuarit të njerëzve. Londinezit, pasi u konvertua në mysliman, besimi i...

Këtë letër duhet ta lexoj secili prind që ankohet për notat e fëmijës në...

0
I dashur prind Lexova me vëmendje mesazhin tuaj me ankesat për notat e djalit. Siç e prisja, ju nuk keni ankesa për shkollën, por për...

Jepen fituesit e çmimit ndërkombëtar të fotografive

0
Fotot fituese janë zgjedhur nga plot 48.000 konkurruese nga e gjithë bota, duke mbërthyer një larmi emocionesh, që nga brishtësia e pafajësisë njerëzore, e...

Studentët e Universitetit të Sarajevës do të kenë kohë të lirë për xhuma dhe...

0
Senati i Universitetit të Sarajevës në mbledhjen e sotme ka miratuar iniciativën e Parlamentit studentor (PSUS) për mosmbajtjen e ligjëratave dhe afateve të provimeve...

UP-ja këtë vit do të pranojë 8,411 studentë, vetëm në Fakultetin Ekonomik 1,963

0
Edhe këtë vit institucioni më i madh i arsimit të lartë në vend Universiteti i Prishtinës “Hasan Prishtina”, ka hapur konkursin për pranimin e...

Çka bëjnë gratë gjithë ditën? – Themelojnë universitete!

0
Kush e themeloi Universitetin e parë në botë? – Një grua. Në prag të regjistrimeve nëpër Universitete, mendojeni sa...

Libri dhe shoqëria shqiptare

0
Prof. Dr. Adnan Ismaili Libri ka qenë shkaktari kryesor që shoqëria shqiptare filloi të mendojë, filloi ta shohë ndryshe lirinë, filloi të lexojë saktë padrejtësinë...

Artikujt e fundit