Britanikët protestojnë, kundër një bllokimi të dytë dhe masave të qeverisë

Aktivistët të cilët janë kundër një bllokimi tjetër të Mbretërisë së Bashkuar duket se sot janë tronditur, pasi policia shpërndau një protestë në Londrën qendrore. 

Mijëra njerëz kundërshtuan këshillat e tyre dhe demostruan kundër kufizimeve, vaksinimeve masive, mbajtjes së detyrueshme të maskave dhe rregullave të tjera të koronavirusit.

Mediat britanike shkruajnë se policia ka njoftuar se janë bërë gjashtëmbëdhjetë arrestime, si dhe janë plagosur nëntë oficerë.

Grupet prapa protestës, të cilët gjithashtu kanë planifikuar një “piknik familjar” në mesditë në Hyde Park të Londrës, kanë akuzuar ndërkohë forcën për dorëzatje të rëndë.