Ajri në Prishtinë vazhdon të jetë i ndotur (Dokument)

Cilësia e ajrit në Prishtinë sërish ka kaluar edhe fazën e rrezikshme, kështu duke dalë në të “pa shëndetshme” për të gjithë personat.
 Qendra për matjen e cilësisë së ajrit nga Ambasada Amerikanë tregon se nga regjistrimet e fundit që janë bërë në orën 07:00, ndotja e ajrit ka arritur në 169, e cila përshkruhet si e “pa shëndëtshme”.
Megjithatë, organizata PEN dhe Lëvizja Shkenca për Ndryshim, kanë organizuar sot kampanjë kundër ndotjes së ajrit në sheshin e Prishtinës, duke filluar nga ora 07:00.

Gjendja e cilësisë së ajrit në Prishtinë ka një javë që është keqësuar, kështu shpesh herë duke kaluar edhe shkallën e rrezikshmërisë

flk