4 mënyra për të përmirësuar cilësinë e gjumit tuaj

Pasi të vendosni gjumin në krye të listës suaj të detyrave, studiuesit thonë se këshillat e mëposhtme mund të ju ndihmojnë në mbajtjen e gjumit cilësor si përparësi.

Në këtë artikull, mund të mësoni në lidhje me disa mënyra që e bëjnë gjumin më cilësor shkruan healthline, transmeton GazetaShneta.

1)Vendosni një gjumë të qëndrueshëm

Terry Cralle, infermiere thotë se trupat tanë dëshirojnë qëndrueshmëri.

“Ne gjithmonë themi që fëmijët bëjnë më mirë me orare, dhe kështu bëjnë të rriturit. Kur kemi atë qëndrueshmëri, ka më shumë të ngjarë të marrim gjumë të mjaftueshëm. Trupi juaj e di se çfarë të presësh, dhe ti bie në një ritëm më të mirë, “tha ajo.

2)Merrni 8 orë gjumë cilësor

Edhe pse mund të ndjeheni sikur jeni shumë të zënë për t’u futur në 8 orë gjumë, Cralle këshillon të rimendojë mendimin tuaj.

“Kur flemë mjaftueshëm, bëjmë më shumë dhe e bëjmë atë më mirë. Kështu që, ju mund të thoni që keni kaq shumë për të bërë sa të duhet të prisni gjumin, por kjo është mënyra e gabuar për të menduar për të, “tha Cralle.

3)Kufizoni kohën e ekranit

Cralle thotë se duhet të ndaloni përdorimin e ekraneve të paktën një orë para se të shkoni në shtrat sepse drita blu nga ekranet prish gjumin. Për më tepër, zhurma dhe dritat nga shfaqjet janë menduar të jenë stimuluese.

4) Krijoni një hapësirë ​​të rehatshme për gjumë

Marrja e masave për të mbajtur dritën dhe zhurmën dhe për të mbajtur një temperaturë ideale të gjumit mund t’ju ndihmojë të siguroni një gjumë të mirë të natës. Cralle thotë se investimi në një sipërfaqe të rehatshme të gjumit është masa më e mirë që mund të merrni./GazetaShneta.