13 monumentet e natyrës që tërheqin turistët në Tiranë

Monumente natyrorë vlerësohet se përbëjnë një atraksion të madh për zhvillimin e turizmit të qëndrueshëm.

Plani i ri vendor i Tiranës parashikon t’i japë një hov të ri turizmit në kryeqytet.

Pjesë e strategjisë së zhvillimit të turizmit do të jenë edhe monumentet e natyrës.

Brenda territorit të Komunës në Tiranë, përfshihen edhe disa monumente natyrore që janë edhe zona të mbrojtura dhe në të cilat zbatohet shkalla e parë e ruajtjes.

Monumente natyrorë vlerësohet se përbëjnë një atraksion të madh për zhvillimin e turizmit të qëndrueshëm.

Më poshtë ju sjellim monumentet e natyrës në Tiranë:Shpella e Zezë.

Shpella e Shutresë.
Shpella e Valit.
Tarraca detare e Dajtit.
Gryka e Skoranës.
Gryka e Murdharit.
Shkalla e Tujanit.
Karsti i Malit me Gropa.
Bokërimat e Mustafa Kocajt.Bio-monumente:
Rrapi i Ndroqit.
Rrapi i Priskës.
Rrapi i Kranës.
Arra e Babë Myslimit./Mesazhit/