100 mjekë në Itali humbën jetën nga koronavirusi

Shkon në 100 numri i mjekëve që kanë vdekur nga epidemia e Covid 19 në Itali.

Katër profesionistë të tjerë, sipas Federatës Kombëtare të Urdhrave Mjekësorë (Fnomceo), kanë humbur jetën e tyre për shkak të koronavirusit. Lajmet e fundit kanë të bëjnë me vdekjen e Samar Sinjab, mjekja e familjes në komunën Mira në provincën e Venecias, 62 vjeçe dhe nëna e një mjeku gjithashtu.

Me vdekjen e katër mjekëve të familjes Marzio Zennaro, Tahsin Khrisat, Mario Rossi dhe Samar Sinjab bëjnë njëqind.

Dje humbi jetën mjeku i familjes Giuseppe Vasta.

Në listë, nënvizon presidenti i Federatës Filippo Anelli, “u vendos që të përfshihen të gjithë mjekët, në pension ose akoma aktiv, sepse për ne të gjithë mjekët janë të njëjtë. Disa nga mjekët në pension gjithashtu mbetën ose u kujtuan të aktivitete; disa ishin përgjigjur në një thirrje për ndihmë. Ju kurrë nuk ndaleni së qeni mjek “.

Mjekëve iu bashkohen 26 infermierë dhe pesë ndihmës, më i riu nga 36 vjeç, i cili vdiq ditët e fundit pasi u infektua nga virusi në repart./oranews