Volvo i parë elektrik, XC40

Prodhuesi suedez Volvo ka zbuluar modelin e tij të parë plotësisht elektrik, një kryqëzim të modifikuar XC40 që mban etiketën Recharge.

XC40 Recharge përmban një stil të shkëlqyeshëm skandinave që kombinon pamjet tërheqëse me komoditetin dhe përdorimin.

Volvo është i bindur që EV i tyre i parë ka të gjithë elementët e nevojshëm për të qenë modeli më i shitur në treg, transmeton kp.

XC40 Recharge është mundësuar nga një motor elektrik 408 kuaj-fuqi, dhe bateria me kapacitet të lartë garanton autonomi mbi 400 kilometra.

Falë teknologjisë së tij të shpejtë të karikimit, bateria arrin kapacitetin 80% për 40 minuta.

Makina është e pajisur me një sistem të ri multimedia bazuar në sistemin Android, si dhe teknologji dhe shërbime të reja të Google.

XC40 Recharge është hapi i parë i ndërmarrjes suedeze drejt qëllimit të saj përfundimtar – të bëhet një prodhues neutral ndaj mjedisit deri në vitin 2040.