Veseli: Brovina bëri gabim të rëndë, është dashur të konsultohej

Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli në një konferencë për media ka folur se iniciativa e tij për krijimin e Tribunalit Ndërkombëtar për Gjenocid serb në Kosovë, i cili tha se kjo iniciativë do të vazhdojë.

Veseli ka folur edhe për rastin e fotografisë së rreme e publikuar të enjten nga deputetja e partisë së tij, Flora Brovina. Kryetari i PDK-së tha se publikimi i fotografisë ishte gabim pasi Brovina duhet të konsultohej me të, raporton lajmi.net.

“Flora ka bërë një gabim të madh, e ka bërë pa dashje. E njohë Florën, veprimtarinë e saj, humanizimin e saj. Ajo është dashur të konsultohet me herët për ketë veprim”, ka thënë i pari i Kuvendit.

Tutje, Veseli ka thënë se krijimi i Tribunalit do t’i tejkalojë të gjitha pengesat dhe “kriminelët nuk do të jenë të qetë”.

Më pas Veseli kujtoi se të hënën do të vazhdojë seanca ku ka mbetur në gjysmë për Tribunalin.