Tymi nga zjarret e Australisë rrethojë gjithë botën, po vjen edhe në Europë

Rretë e tymit nga zjarret në Australi pritet të bëjë të paktën një “qark të plotë” në të gjithë globin paralajmëron NASA.

Duke përdorur një flotë satelitësh, agjensia hapësinore ka analizuar tymin dhe aerosolet që vijnë nga zjarret që digjen në Australi.
Duke studiuar rretë e tymit nga fundi i dhjetorit, agjensia hapësinore tha që tymi kishte udhëtuar “në gjysmën e Tokës” dhe ndikoi në cilësinë e ajrit në vendet e tjera.
Australia po shkatërrohet nga zjarret më të forta të shfaqura në dekada
Të paktën 28 njerëz kanë vdekur në të gjithë vendin./tch